A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy webáruházunk a legjobb felhasználói élményt nyújtsák az Ön számára.
Kategóriák
Karácsonyi szállítás & csere Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett, akár másnapra!

Felelsz vagy mersz? Seiko vagy Orient?

Felelsz vagy mersz? Seiko vagy Orient?

Ahogy az ismert partijátékban, így jelen esetben is nehéz eldönteni a kérdést, ha a választási lehetőségek között a Seiko vagy Orient márkák szerepelnek. Mindkét japán márka ikonikus, tradicionális, minőségi és nagyon sokoldalú, ezért cikkünkben az ismert paraméterek alapján próbálunk ide- vagy oda behúzni egy strigulát, már ha egyáltalán lehetséges bármilyen alapon is dönteni a két márka között.

Az összehasonlítás alapjai 

Ahhoz, hogy le tudjuk tenni a voksunkat valamelyik márka mellett, összehasonlítási szempontokat kell találnunk, melyek mentén haladva remélhetőleg elbillen majd a mérleg nyelve az egyik vagy a másik brand irányába. Meg tudjuk vizsgálni azt, hogy melyik márka mekkora tapasztalattal rendelkezik, milyen minőségűek a termékei, hogyan néznek ki a modelljei, mekkora választékot kínál, és nem utolsósorban, hogy mennyi az annyi, vagyis milyen áron elérhető?

A márkatörténet

Ha megvizsgáljuk a két brand történetét, akkor nagyon hasonló ívet találhatunk, hiszen mindkét márka egy tradicionális japán márka, amely jelentős múlttal rendelkezik. A tapasztalat tehát mindkét oldalon megvan, ez alapján nem lehet eldönteni a kérdést, az állás tehát: 1:1.

A minőség kérdése

Nyilvánvaló, hogy azt szeretnénk, hogy legújabb vekkerünk megbízható, pontos és magas minőségű lenne, ebből bizony nem szabad engedni. A Seiko és a kiváló Orient márka is híres arról, hogy az alkatrészeit is saját maga gyártja, ezáltal nem fordulhat elő az, hogy egy beszállító silány áruval tenné tönkre a gyár hírnevét. Így aztán biztosak lehetünk benne, hogy bármelyik verziót is választjuk, a termék minőségében nem fogunk csalatkozni. Ezáltal pedig: 2:2.

A modellválaszték

A Seiko sokféle kollekciót kínál, ezáltal pedig találhatunk olcsóbb és drágább, elegánsabb és sportosabb modelleket is, azonban ugyanez a helyzet az Orient esetében is. Abban is hasonló a struktúrájuk, hogy az egyes kollekciókon belül is vannak egyedi irányvonalak, amelyek még változatosabbá teszik a felhozatalt. Így tehát a döntés még mindig nehéz, az állás pedig: 3:3!

Az óraszerkezetek

Mindkét márka a saját szerkezetét használja, melyet nagy gondossággal készít egyedileg, saját gyárában. Az Orient különösen híres mechanikus, automata vekkereiről, bár az utóbbi időben kvarcszerkezettel is készít egyes modelleket. A Seiko a kvarcóráiról híres, de itt is találhatsz automatákat, ha ezt a szerkezetet részesíted előnyben. A Seiko férfi óra SRPK11 K1 Sport egy vagány kinézetű automata, melyet narancsszínű számlapja tesz egyedivé. 

A Solar szerkezetet is megtalálhatod mind a két márkánál, ezért, ha a napelemes technológia vonz, akkor is jónak tűnik mindkettő. A továbbiakban tehát: 4:4 az állás, kiegyenlített a küzdelem.

Beszéljünk végül az árakról!

Nem maradt más hátra, mint megnézni azt, hogy mennyi az annyi, vagyis milyen áron kínálja vekkereit a két márka? A Seikót, kollekciótól függően 65.000 és 1. 000 000 forint között tudod megvásárolni, míg az Orient ennél szolidabb, 40.000 és 220.000 között kínálja modelljeit. Ez azt jelenti, hogy mindkét brandnél remek ár-érték arány érhető el, és szerényebb pénztárcával is minőségi órához juthatunk.

Mi tehát a konklúzió? Seiko vagy Orient?

A Seiko vagy Orient közötti csatát nem lehet eldönteni, hiszen mindkét márka fej-fej mellett haladt az összes szempont alapján. Így tehát az egyéni ízlés lesz az, ami pontot tesz a dilemma végére, így fogja tudni mindenki letenni a voksát az egyik vagy a másik márka mellett.

Rád van bízva tehát a döntés, ezért azt ajánljuk, nézd át alaposan a kínálatunkat, hiszen mindkét kiváló óracsaládból bőven találsz a webshopunkban számtalan modellt, így kizárólag azon múlik a választás, hogy mennyi pénzt szánsz a vásárlásra, és melyik termék rabolja el a szívedet.

Tartalomhoz tartozó címkék: seiko vagy orient