A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy webáruházunk a legjobb felhasználói élményt nyújtsák az Ön számára.
Kategóriák

Egy bokalánc ezüst kivitelben nem hiányozhat az ékszeres dobozodból!

Homokos tengerpart, naplemente, lágy szellő, a hullámok hangja – valószínűleg a te szemeid előtt is megjelent ez a kép. Az utazások során többnyire a praktikumra törekszünk. Viszont ebből a miliőből sem hiányozhatnak kedvenc kiegészítőink, mint például egy bokalánc ezüst kivitelben. 

Legyen ezüst, színes, kagylós, a nyaralások alkalmával biztosan előkerül néhány darab. Talán azt hinnék, hogy ezeknek az ékszereknek csak a nyári vagy tavaszi szezonban van létjogosultságuk. 

Azonban az elmúlt időszak azt igazolja, hogy az év bármely szakában szívesen viseljük őket. Bátran böngéssz webshopunk bokaláncainak kínálatában, ha te is ilyen különleges kiegészítőre vágysz!

Kezdjük az elején!

A bokalánc viselés hagyománya is rendkívül régre nyúlik vissza. Már az ókori Egyiptomban előszeretettel viselték őket. Sőt, kifejezetten jómódúnak és tekintélyes személynek számított az a hölgy, akin arany vagy ezüst bokaláncot véltek felfedezni. Szegényebb körökben szintén elterjedt, bár ők jobbára bőr vagy fém verziókat hordtak.

Indiában legfőképp a táncosok választották ezt a kiegészítőt, s mindig a nőiességet társították ehhez a viselethez. Néhány csilingelő, díszes testékszerrel párosítva rövidesen az arab hastáncosnők elengedhetetlen kellékévé vált. 

A nyugati kultúra mindössze a huszadik század környékén ismerkedett meg ezzel a kiegészítővel, és Amerikában is csak a hetvenes évek körül tettek szert nagyobb népszerűségre. Ekkortól a bohémabb, hippi stílus képviselőin díszelegtek a bokaláncok, ezáltal a szabadság jelképe lett.

Manapság is kimondottan nőies kiegészítőnek tartjuk. Egy hozzánk illő, jól kiválasztott darab rengeteget dobhat a megjelenésünkön, és abszolút vonzóvá tesz. Szóval hölgyek, nyugodtan villantsátok meg a bokátokat!

Az egyik legkedveltebb bokalánc ezüstből

Az ékszertervezők ugyancsak felismerték, hogy érdemes a bokaláncokkal is számolni a piacon. Ebből kifolyólag ma már számtalan variáció közül válogathatunk, ha egy ilyen ékszerrel bővítenénk a kollekciónkat. 

Az ezüst bokalánc továbbra is kelendő. Kiváltképp jó választásnak bizonyul, ugyanis kellően elegáns, visszafogott, mégis mutatós és káprázatos. Az egyik kedvenc modellünk az Abby kollekció ezüst bokalánca a Kurshunitól. 

Ez a darab azokat a hölgyeket ejti rabul, akik a klasszikus, visszafogottabb stílust érzik magukénak, azonban szükségük van némi játékosságra is. A Kurshuni ezüst bokalánca eleget tesz mindezeknek, hiszen az alapvetően diszkrét, vékony láncon megjelenik pár színes kő. Ezáltal igazán trendivé varázsolja a viselőjét!

A kialakítás ellenére is rendkívül tartós, ugyanis Sterling ezüstből készült. Ez az anyag garantálja, hogy egy strapabíró ékszert üdvözüljünk a gyűjteményünkben, mely minden alkalomra kiváló választás!

A bokalánc viselését övező mítoszok

A bokaláncok esetében is szóba kerülhet, hogy hogyan illik viselni őket. Régebben a jegygyűrűvel hozták párhuzamba, mivel a szokások szerint a vőlegény ajándékozta kedvesének, így a bal bokán hordták a hölgyek. 

Az igazi divatguruk azt állítják, hogy elsősorban miniszoknyával és magassarkúval mutat a legelőkelőbben. Mások azt tanácsolják, hogy a munkahelyünkre semmiképp ne vegyük fel, mert súlyosan sérthetjük vele az etikettet. Továbbá az ezüst bokalánc a fiatalabb, az aranyszínű pedig az érettebb korosztály sajátja.

Természetesen ezeket az “előírásokat” nem kell komolyan venni. A lényeg, hogy megtaláld azt a darabot, amely igazán tetszik, és komfortos viseletnek érzed. Ha segítségre szorulsz az ékszered beszerzését illetően, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: bokalánc