A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy webáruházunk a legjobb felhasználói élményt nyújtsák az Ön számára.
Kategóriák

A fülbevaló tisztítás is legyen a rutinunk része!

Valljuk be, hogy nem sűrűn foglalkozunk az ékszereink tisztításával, így a fülbevaló tisztítás sincs benne a napi, de sokszor még a heti rutinunkban sem. Míg a ruháink, cipőink megóvása elsődleges szempont, e tekintetben kiegészítőinkre jóval kevesebbet figyelmet fordítunk.

Gyakran intenzívebb használatnak vannak kitéve ezek az apró ékszerek, mint a többi holmink. Főleg akkor, ha egy számunkra kedves, szívesen hordott darabról van szó, melytől akár napokig sem válunk meg, és folyamatosan viseljük.

Arról nem beszélve, hogy az ékszerek egyik legfőbb ellensége az izzadság és a víz. De ha őszinték akarunk lenni, legtöbbünk valószínűleg az edzőtermi látogatáskor nem veszi ki a fülbevalóját, sok esetben még a gyűrűjét, nyakláncát sem. 

A tisztálkodás és zuhanyzás már egy másik kérdés, viszont napközben kézmosáskor, kiváltképp a munkahelyünkön, ritkán rakjuk őket félre. Biztosan mindenki vesztett már el jó pár ékszert úgy, hogy otthagyta valahol egy mosdó szélén.

Védjük meg csodálatos ékszereinket!

Mindannyiunk érdekében áll káprázatos fülbevalóink állagának megóvása. A kínálatunkban szereplő fülönfüggők esetén is igyekszünk felhívni vásárlóink figyelmét arra, hogy a kiegészítőinkkel való törődés nem csak a viselésből áll. 

Akármilyen ékszer van a birtokunkban, egy idő után minden típuson meglátszanak az oxidálódás nyomai. Ez a bizsuékszerekre hatványozottan igaz, de a nemesfém-ékszereink sem fognak már olyan szépen csillogni, ha alkalmanként nem tisztítjuk meg őket. 

Nincs is rosszabb annál, mikor a kedvesünktől kapott fülbevalótól vagy egy olyan darabtól, amelyre régóta vágytunk, meg kell válnunk, mert nem fektettünk hangsúlyt az ápolásra. Az érzelmi veszteségen túl a fenntarthatóság kérdésköre is megjelenik, hiszen a környezetünk is megsínyli, ha az idejekorán elhasználódott ékszereket folyton kukába dobjuk.

Fülbevaló tisztítás otthoni körülmények között

A nemesfém-ékszerek tekintetében a jelszó a kíméletesség. Kedvenc Fossil női fülbevalónkat a következők szerint gondozzuk. Egynegyed csészényi szódabikarbónát összekeverünk két evőkanál vízzel. 

Ezután egy nedves rongy segítségével apró mozdulatokkal felvisszük a készítményt az ékszerre, és rövid várakozás után hideg vízzel leöblítjük. Óvatosan, de kellően alaposan megtörölgetjük, hogy ne maradjanak rajta vízcseppek. Ha nem szeretnénk, hogy ékszereink a lefolyóban végezzék, érdemes egy szűrőt vagy kisebb tálkát használni. 

Egy másik variáció ezüst ékszerek esetén, ha egy üvegtál aljára alufóliát helyezünk, méghozzá a fényes felülettel lefelé. Így rakjunk bele egy evőkanál szódabikarbónát és konyhasót, majd öntsük fel meleg vízzel. Ebben a keverékben áztassuk 15-20 percig a fülbevalót, és a korábbiak alapján zárjuk a folyamatot.

Kerüljük el a kellemetlenségeket!

A fülbevaló hátsó részét, mely közvetlenül érintkezik a kiszúrt lyukkal, a fertőzések elkerülése érdekében ajánlott időszakosan akár alkohollal fertőtleníteni. Gondoljunk bele, hogy hónapok alatt mennyi baktérium és szennyeződés halmozódik fel ezeken a kis ékszereken!

Biztosan mindenki tapasztalta már, hogy egy adott ékszer viselésekor begyulladt a füle. Erre sokszor csak legyintünk, hogy hamarosan úgyis elmúlik. Viszont ha sűrűn kiújul, komolyan árthatunk a szervezetünknek. Az égő, viszkető, lüktető fülcimpa megkeseríti a mindennapokat. Hasonló tünetek fellépésekor fémérzékenységre is gyanakodhatunk, amelyről érdemes bőrgyógyásszal konzultálni.

Ékszervásárlás után ne feledkezzünk meg a fülbevaló tisztításról sem. Ha esetleg kérdés merül fel egy ékszer szakszerű tisztításával kapcsolatban, bátran keress minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: fülbevaló fülbevaló tisztítás